Du kan tyvärr inte anmäla dig just nu.

Skrivringen

För dig som tar ditt skrivande på allvar

Kom i mål med din bok!


Det är ensamt att skriva en bok. Och svårt. För hur ska du göra för att komma igång? Och när du väl har börjat, hur ska du orka hela vägen?

Du kanske har idéer, men hur ska du få ner dem på papper så att det blir en hel bok?


Jag har ett sätt! 

Metoden som jag har utvecklat kallar jag för FRI-metoden, och den har fungerat både för mig och för många andra som jag har hjälpt.
 
 Som medlem i Skrivringen kan du med hjälp av min metod ta dig hela vägen genom skrivprocessen, så att du en dag får känna den fantastiska känslan av att bläddra i boken som har DITT namn på pärmarna.

Boken som DU har skrivit!


Just nu håller vi stängt för nya medlemmar, men du kan skriva upp dig på väntelistan,
så att du inte missar nästa öppning. 

FRI - från idé till förlag

Att få känna mig FRI - det är hela anledningen till att jag skriver böcker över huvud taget!

Men FRI är också den metod som vi använder oss av i Skrivringen. Från idé till förlag - hela skrivprocessen!

FRI-metoden är uppbyggd av de fyra fokusområdena Hitta drivkraften, Skapa, Förädla och Färdigställa och allt vi gör i Skrivringen kretsar kring dessa fokusområden.

Det handlar om att planera och komma igång med din berättelse, sätta mål, skapa karaktärer som lever, att fånga dina läsare, att skapa ett driv som får läsaren att vilja läsa vidare, att fortsätta när du har fastnat, att förfina under redigeringsarbetet, att skriva följebrev och till slit att skicka manuset till ett förlag.

Med hjälp av FRI-metoden tar du dig från att inte veta hur du ska göra, till att skaffa dig en fungerande plan, börja skriva, fortsätta skriva och att faktiskt skriva klart. 

Det är ingen enkel sak att skriva en bok helt på egen hand! 

Som medlem i Skrivringen får du stöd genom hela skrivprocessen så att du orkar hela vägen och når målet - att slutligen hålla din färdiga bok i handen.

 "För mig är Skrivringen lika med att jag verkligen har kunnat skriva klart min bok. Jag började skriva den i augusti 2020 men kom inte vidare och den fick ligga i sin mapp i datorn. I februari 2022 gick jag med i Skrivringen och nu är boken klar.

Det är härlig stämning bland deltagarna och Hanna är fantastiskt stöttande och hjälpsam." 

Ida
Medlem i Skrivringen

Ta rygg på en författare!

Jag som driver Skrivringen heter Hanna Landahl och jag debuterade som författare 2016 med romanen "Välkommen till Himmelsta". För den blev jag nominerad till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. Därefter har jag skrivit ytterligare nio böcker, för både unga och vuxna, och jag är utgiven av förlag som Polaris, Lind & CO och Ordalaget.

Under mina sex år som publicerad författare har jag samlat på mig mängder av erfarenheter och jag vet att är tufft att hitta uthålligheten i ett stort skrivprojekt. För jag har kört i diket gång på gång. Och jag har blivit refuserad många gånger om. Men jag har också rest mig upp och tagit mig vidare och till hösten kommer min tionde bok ut.

Jag vet vad som krävs av dig och vad du behöver göra för att du ska lyckas ta dig hela vägen i mål. Min metod är inte perfekt, jag lär mig hela tiden, men den fungerar. Bevisligen - både för mig och för andra som jag har stöttat i deras skrivprocesser.  
 
Vill du ha min hjälp på din väg mot att bli författare? 

 "Jag skrev hela min bok utan några som helst erfarenheter och hade turen att bli headhuntad av ett bokförlag. Men slutversionen hade aldrig blivit i närheten så bra om jag inte varit med i Skrivringen under redigeringsarbetet!"

Tove
Medlem i Skrivringen

Fler medlemmar berättar:


Detta ingår i FRI-modellen


Hitta drivkraften


Skapa


Förädla


Färdigställa

Att skriva är en berg- och dalbana. Hybris och starkt självtvivel tillhör båda själva skrivprocessen. För att du ska lyckas färdigställa ditt skrivprojekt behöver du hitta  drivkraften i skrivandet. I Skrivringen får du den stöttning du behöver för att ta dig hela vägen in i mål. 

Stort fokus ligger självfallet i att skapa! I själva hantverket. Här jobbar vi med berättelsen, karaktärerna, perspektiv, dramaturgi och allt det andra som ingår när du ska skriva en berättelse.

Men när råmanuset väl är klart är det mycket kvar. Du måste förädla  ditt manus så att det blir så bra som det bara kan bli. Det här fokusområdet handlar alltså om redigeringsprocessen.

När du har gjort allt du kan för ditt manus är det dags att ta nästa steg.  Det handlar om att färdigställa ditt skrivprojekt. Vilka förlag passar ditt manus och hur ser ett framgångsrikt följebrev ut? 

Passar Skrivringen för mig?

Det är en typ av abonnemang, kan man säga. Du abonnerar på väsentliga byggstenar i skrivprocessen, som alla hjälper dig framåt så att du orkar hela vägen in i mål med ditt skrivprojekt. Du får en fungerande metod - FRI-metoden - och en stöttande gemenskap med likasinnade. Du betalar en fast avgift varje månad, lite som ett gymkort eller ett abonnemang på Storytel, och får tillgång till allt som vi gör i Skrivringen under tiden du är med. Dessutom får du tillgång till samtliga inspelningar och övningar som vi har jobbat med innan du blev medlem. 

Absolut! Så länge du tycker att du har något att lära som författare kommer du ha stor nytta av Skrivringen! Att komma hela vägen till slutet är hela målet för Skrivringen. Därför är redigering och att hitta motivation och mod att våga sätta punkt viktiga delar som vi jobbar med.  

I Skrivringen jobbar vi med hela skrivprocessen från start till mål. Har du en tydlig idé om vad du vill skriva, men ännu inte har kommit igång - då är Skrivringen absolut något för dig! Vill du däremot ha hjälp med att hitta en idé som passar just dig, då vill jag rekommendera att du först går min kurs "Hitta din bokidé och börja skriv" och att du går med i Skrivringen i nästa skede. 

Alla våra liveträffar är på tisdagar kl 18.00. Två gånger i månaden ses vi live på gruppcoaching och på något som vi kallar för skrivsnack. Gruppcoachingen spelas in, så kan du inte delta på den har du möjlighet att ta del av diskussionerna i efterhand. 

När jag sprang på detta med medlemstjänster insåg jag omedelbart att detta sätt att lära passar PERFEKT för alla oss som skriver romaner. Ett stort skrivprojekt sträcker sig över lång tid och när skrivarkursen är slut står du där ensam igen. I en medlemstjänst däremot är du med så länge det passar just dig och får stöd och hjälp hela vägen, tills just du känner dig klar. 

Självfallet! Skrivringen passar alla som skriver berättelser av något slag! Vi har idag både barnboksförfattare och vuxenboksförfattare med i gruppen. Om du däremot skriver en fackbok tycker jag att du ska välja en annan skrivarkurs.  

Både "Flexibel - månadsmedlem" och "Helårsinvestering" kostar lika mycket varje månad och månadsavgiften dras direkt från ditt konto. Men om du väljer "Flexibel - månadsmedlem" binder du inte upp dig för någonting. Du väljer att vara med så länge det passar dig och det finns ingen bindningstid. Väljer du istället "Helårsinvestering" binder du upp dig för ett år, men du får i gengäld en BONUS i form av 2 tillfällen med privat skrivcoaching (30 minuter/tillfälle, dagtid) OCH om du är bland de 10 första som anmäler dig får du dessutom 1 textanalys på max 2 000 ord!

 • Skrivringen passar dig som ...
 • Inser att det kommer krävas mycket av dig för att skriva klart din bok.
 • Inte är rädd för att kavla upp ärmarna och göra jobbet. 
 • Är villig och har möjlighet att investera tid, energi och pengar i dig själv, ditt skrivande och i ditt bokprojekt.
 • Vill ta hjälp från någon som redan har skrivit många böcker. 
 • Men Skrivringen passar INTE dig som ...
 • Redan känner dig fullärd som författare.
 • Tror att resan mot en färdig bok kommer bli enkel. 
 • Skriver på en fackbok.
 • Saknar vilja eller möjlighet att investera tid, energi och pengar i dig själv, ditt skrivande och ditt skrivprojekt.  


Två typer av medlemskap

Helårsinvestering

599 kr/mån 

Totalt 7 188 kr ink. moms för ett helt års medlemskap. Du investerar i ett helt års skrivande, men betalar månadsvis. En veckas ångerrätt. 

 • Nya förinspelade workshops eller föreläsningar varje månad
 • Tillgång till ett helt bibliotek av workshops och föreläsningar
 • Gruppcoaching
 • Medlemsträff
 • Privat Facebookgrupp
 • Skrivutmaning
 • 20% rabatt på lektörsläsning och privat coaching (utöver det som ingår)
 • BONUS 1 - 2 st 30-minuters privatcoachingsamtal (dagtid)
 • BONUS 2 - 1 textanalys på max 2 000 ord. Endast för de 10 första som anmäler sig!
 • De två bonusarna är tillsammans värda hela 
  2 499 kr!

Flexibel - månadsmedlem

599 kr/mån

Ink. moms. Du betalar för en månad i taget, ingen bindningstid

 • Nya förinspelade workshops eller föreläsningar varje månad
 • Tillgång till ett helt bibliotek av workshops och föreläsningar
 • Gruppcoaching
 • Medlemsträff
 • Privat Facebookgrupp
 • Skrivutmaning
 • 20% rabatt på lektörsläsning och privat coaching